Geocam

Menu

ENERGIA SOLAR FOTOVOLTÀICA

L'efecte fotovoltaic consisteix en la conversió de llum (energia llumínica) en energia elèctrica. D'aquí prové el seu nom, conversió de fotons (partícules de llum) en un potencial elèctric (Volt), utilitzable com a font d'energia. 

energia fotovoltaica-geocamL'efecte fotovoltaic es produeix quan dues peces de material diferent estan en contacte i són exposades a la llum o a qualsevol altra radiació electromagnètica. És especialment important entre un metall i un semiconductor (com per exemple el silici). Això permet la fabricació de les anomenades cèl·lules fotovoltaiques.

Les aplicacions més comuns d’aquestes instal·lacions són:

a) Electrificació d’habitatges allunyats de la xarxa elèctrica

b) Aplicacions agrícoles i ramaderes: bombejament d’aigua, sistemes de reg, il·luminació d’hivernacles i granges, etc

c) Senyalització i comunicacions: navegació aèria i marítima, senyalització de carreteres, repetidors, etc

d) Enllumenat públic: carrers, monuments, parades d’autobús, etc

e) Sistemes de depuració d’aigües


També s'utilitzen els plafons fotovoltaics en centrals elèctriques, en els satèl·lits artificials, en les naus espacials i en automòbils solars experimentals.

Les cèl·lules fotovoltaiques estan compostes per un metall i un semiconductor (silici).

Geocam és una empresa dedicada a la instal·lació i manteniment elèctric en el camp industrial i domèstic. Estem especialitzats en els sistemes de climatització sostenible: geotèrmia, solar i solar tèrmica.

Podeu sol·licitar-nos pressupost sense compromís a la següent direcció:

comercial@geocam.catEs protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

+34 629 754 072