Geocam

Menu

BIOMASSA

La biomassa és una font important que pot contribuir a pal·liar el dèficit energètic actual, ja que és renovable, barata, relativament neta i necessita tecnologies poc complexes.

biomassa-geocamTé advantantes mediambientals i socioeconòmiques:

Mediambientals:

  • Balanç neutre en emissions de CO2. Realitzada en les condicions adequades, la combustió de biomassa produeix aigua i CO2, però la quantitat emesa d'aquest gas (principal responsable de l'efecte hivernacle), va ser captada prèviament per les plantes durant el seu creixement. És a dir, el CO2 de la biomassa viva forma part d'un fluix de circulació natural entre l'atmosfera i la vegetació, pel que no suposa un increment del gas hivernacle en l'atmosfera (sempre que la vegetació es renove a la mateixa velocitat que es degrada).
  • No produeix emissions sulfuradas o nitrogenades (pluja àcida), ni tot just partícules sòlides.
  • Com una part de la biomassa procedeix de residus que és necessari eliminar, el seu aprofitament energètic suposa convertir un residu en un recurs.

Socioeconòmiques:

  • Disminueix la dependència externa del proveïment de combustibles.
  • Afavoreix el desenvolupament del món rural i suposa una oportunitat per al sector agrícola, ja que permet sembrar conreus energètics en substitució d'altres excedentaris.
  • Obre oportunitats de negoci a la indústria, afavoreix la investigació i el desenvolupament tecnològics, i incrementa la competitivitat comercial dels productes. En l'actualitat s'estan fent nombrosos experiments amb distints tipus de plantes per a aprofitar de la millor forma possible aquesta prometedora font d'energia.


És proporcionada per una gran diversitat de productes, entre els quals s'inclouen els forestals (llenya, fusta o rebuigs de fusta), deixalles agrícoles (palla), deixalles animals (excrements procedents de granges) i escombraries (paper, cartró, restes d'aliments). 

L'energia de la biomassa està continguda en els enllaços químics d'alta energia presents a la matèria viva. Per tant, qualsevol ésser viu, o les sues restes contitueixen una font potencial d'energia que es pot alliberar i utilitzar directament, o després d'un tractament previ.  

Geocam és una empresa dedicada a la instal·lació i manteniment elèctric en el camp industrial i domèstic. Estem especialitzats en els sistemes de climatització sostenible: geotèrmia, solar i solar tèrmica.

Podeu sol·licitar-nos pressupost sense compromís a la següent direcció:

comercial@geocam.catEs protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

+34 629 754 072